Veikkausnetti.com
Veikkausnetti.com > Veikkausartikkelit > Vedonlyönnin perusteet

Vedonlyönnin perusteet

Julkaistu: 18.10.2010 klo 00.59

Vedonlyönnin perimmäisenä päämääränä on luonnollisesti voittaa rahaa. Voitolliseen vedonlyöntiin voi yltää monen eri asian hallittuaan. Esittelemme tässä artikkelissa muutamia nettivedonlyönnin peruskäsitteitä ja avaamme sanastoa kokemattomille vedonlyöjille.

Ylikerroin ja odotusarvo

Voitollisen vedonlyönnin pääperiaate on löytää kohde ja kerroin, joka on suurempi kuin arvioimasi todennäköisyys kyseiselle merkille.

Esimerkiksi: Arvioit Jokereiden voiton 40% todennäköisyydeksi. Voit laskea kerroinrajan Jokereiden voitolle kaavalla 1 / 0,40 = 2,50. Mikäli löydät kohteelle yli 2,50 kertoimen, on kyseessä ylikerroin. Mikäli arvioimasi todennäköisyys vastaa todellisuutta, on pelaamasi veto voitollista vedonlyöntiä.

Mikäli arvio pitäisi paikkaansa ja pelaaja löytäisi kohteelle kertoimen 2,80, on vedon odotusarvo 2,80 / 2,50 = 1,12 eli 112%. Voitat siis tällaisella vedolla pitkässä juoksussa aina 12 euroa lyömääsi sataa euroa kohden.

Yleensä pelaaja voidaan todeta voitolliseksi vasta noin tuhannen yksittäisen vedon jälkeen. Mitään absoluuttista mittaria voitollisen pelaajan tunnistamiseen ei kuitenkaan ole.

Pelikassa – pelaajan tärkein työkalu

Pelikassalla tarkoitetaan pelkästään vedonlyöntiin tarkoitettua erillistä rahamäärää, jolla vedot tehdään. Pelikassa on hyvä pitää erillään muista menoista ja kuluista, jolloin voit keskittyä olennaiseen – vedonlyöntiin.

Pelikassan koko vaikuttaa luonnollisesti myös panosten suuruuteen. Ei ole kovinkaan järkevää sijoittaa isoa osaa pelikassasta yhteen kohteeseen, vaikka kohde olisi miten varma tahansa.

Yksi keino panosten laskentaan pelikassan mukaan on tunnettu "Kellyn kaava". Kellyn kaavassa otetaan huomioon vedon todennäköisyys, kerroin ja pelikassan suuruus.

Kellyn kaava: Kellyn kaava

p on kohteen todennäköisyysarvo, k kerroin ja A pelikassan koko

Yleensä Kellyn kaavan antama panossumma jaetaan vielä esimerkiksi 4:llä tai 8:lla, jotta vältytään ylipanostukselta ja pidetään riskit pienenä.

Kokeile vedonlyönnin perusteita Unibetillä >

Kaavakuva: Wikipedia


Luettu: 5441 kertaa - Kirjoittanut: Toimitus
Tagit: Vedonlyönti Perusteet

Ei vielä yhtään kommenttia. Ole ensimmäinen ja kerro mielipiteesi oheisella lomakkeella.


Kommentoi Kommentoi

Nimimerkki
Varmistuskoodi
Kommentti

Lisää artikkeleita


Parhaat vedonvälittäjät

Unibet
100 € bonus + 10 € mobiiliveto
NordicBet
170 € tervetulopaketti
Pinnacle
Korkeat kertoimet
Betsson
100 € bonus
LeoVegas
100 € ilmaisveto
Betsafe
150 € bonus
Guts
50 € bonus
Rizk
100 € bonus
Mr Green
100 € ilmaisveto
Expekt
50% ilmaisveto
ComeOn
100% bonus
Betway
100 € bonus